!DOCTYPE html> Pytania i odpowiedzi dotyczące mieszkań - BWJ #IF(4ID_=='mieszkania') ENDIF #IF(5ID_=='mieszkania') !-- Event snippet for podgląd mieszkania conversion page --> ENDIF
607 374 150 e-mail
Znajdź mieszkanie

Pytania i odpowiedzi

  1. Pytanie: BWJ Nieruchomości to nowa firma na rynku deweloperskim. Czy nie ma obaw co do jej rzetelności?
    Odpowiedź: To prawda, że jesteśmy młodym deweloperem. Jednak w budownictwie nowi nie jesteśmy. Od kilku lat w ramach spółki BWJ Inwestycje realizujemy z sukcesem sporo budów. Firma składa się z inżynierów fachowców z wieloletnim doświadczeniem w pracy na naprawdę dużych i skomplikowanych inwestycjach, tak że naprawdę deweloperka nam nie straszna. Proszę także zauważyć, że nowy zawsze musi się bardziej starać, więc my musimy i bardzo chcemy by nasi klienci i przyszli mieszkańcy wspominali nas tylko dobrze. Nie na darmo za nasze motto przyjęliśmy : Bezpieczeństwo Wiarygodność Jakość. To cechy które nam przyświecają i którymi chcemy się kierować. 

  2. Pytanie: Wiadomo, że zakup mieszkania to duży wydatek. Co robicie żebym nie musiał się bać o swoje pieniądze?
    Odpowiedź: Zgodnie z wymogami ustawy deweloperskiej korzystamy z rachunku powierniczego w banku na którym gromadzone są pieniądze kupujących. Dopiero po wybudowaniu całego budynku i oddaniu go do użytku następuje przekazanie mieszkania i całkowita zapłata. A więc jak widać pełne bezpieczeństwo dla mieszkańców. Taka zasada przyświecała nam zarówno przy budowie Kossaka, jak i najnowszej inwestycji przy Skorupki 20.

  3. Pytanie: Mam problem z wykończeniem mieszkania? Czy jest szansa na pomoc w tym względzie?
    Odpowiedź: Oczywiście, zawsze pomożemy. Współpracujemy z doświadczonymi projektantami wnętrz, którzy podpowiedzą jak wykończyć mieszkanie tak, by było ładne i funkcjonalne. Możemy także całkowicie wykończyć zakupione mieszkanie tak, by mogli się Państwo od razu wprowadzić na gotowo.

  4. Pytanie: Nie wiem czy dostanę kredyt. Czy możecie mi pomóc w tej sprawie? 
    Odpowiedź: Możemy pomóc. Współpracujemy ze sprawdzonym doradcą kredytowym, który w swojej ofercie ma kilka wiodących banków i pomaga załatwiać wszelkie formalności.

  5. Pytanie: Czy jest możliwość łączenia mieszkań, zmiany układu, czy wiążą się z tym dodatkowe koszty?
    Odpowiedź: Taka opcja jest jak najbardziej możliwa. Nie robimy przeszkody ani w łączeniu mieszkań, ani w rearanżacji ich układu. Co do kosztów, to zależy od tego jak daleko posunięta jest budowa – jeżeli zakres podlegający przeróbkom jest już wykonany, to niestety będzie się to wiązało z dodatkową zapłatą. Im szybsza decyzja o zakupie, tym większa szansa na darmową przeróbkę układu. 

  6. Pytanie: Czy teren wokół budynku będzie zagospodarowany?
    Odpowiedź: Tak. Teren będzie ogrodzony i zagospodarowany. Chcemy to zrobić tak, żeby i budynek i jego zagospodarowanie się wyróżniało. To ma być nasza wizytówka.

  7.  Pytanie: Czy mogę zarezerwować mieszkanie?
    Odpowiedź: Jak najbardziej. Wiąże się to z podpisaniem umowy rezerwacyjnej i wniesieniem opłaty rzędu 10.000 zł, która potem zaliczana jest na poczet umowy deweloperskiej.

8. Pytanie: Jakie są warunki płatności?
Odpowiedź: Na początku podpisujemy umowę rezerwacyjną z wpłatą 10.000 zł. Po uzyskaniu pozwolenia na budowę zawieramy umowę deweloperską, która określa, iż kupujący jest zobowiązany w trakcie inwestycji do zapłaty kilku transz płatności odpowiadających procentowemu zaawansowaniu budowy:

  • pierwsza transza - 12% (na poczet tej transzy zaliczamy wpłatę z umowy rezerwacyjnej)
  • druga transza - 18%
  • trzecia transza - 23%
  • czwarta transza - 17%
  •  piąta transza - 17%
  • szósta transza - 13%
Na samym końcu po wybudowaniu i zapłacie całości kwoty przez kupującego podpisujemy umowę przeniesienia własności.

9. Pytanie: Jaki jest termin oddania obiektu?
Odpowiedź: Zakończenie budowy Skorupki 20 planujemy do końca 2020r. 

10. Pytanie: Jakie będą koszty utrzymania mieszkania?
Odpowiedź: Wiadomo, że nie da się tego dokładnie ustalić bo to kwestia indywidualna zależna od zużycia mediów, ale jedno jest pewne – nowy budynek nie wymaga remontów więc chociażby z tytułu minimalnego funduszu remontowego opłaty będą niższe. Nie ma też typowego czynszu, tak jak w Spółdzielniach Mieszkaniowych przez co nie płacimy za rzesze zatrudnionych pracowników tylko realnie za rzeczywiste koszty.

11. Pytanie: Kto będzie zarządzał budynkiem po jego wybudowaniu i oddaniu do użytku?
Odpowiedź: Będzie się tym zajmował profesjonalny zarządca, który załatwi za mieszkańców wszystkie formalności i będzie rozwiązywał problemy.

12. Pytanie: Mam stare mieszkanie. Nie wiem jak się zająć jego sprzedażą. Czy w tej kwestii tez jesteście w stanie mi pomóc.

Odpowiedź: Tak. Tutaj także możemy pomóc. Współpracujemy z profesjonalnym biurem pośrednictwa nieruchomości i bez zachodu z Państwa strony pomożemy sprzedać stare mieszkanie.
BWJ INWESTYCJE Sp. z o.o.
ul. Smoleńska 53, 85-871 Bydgoszcz
NIP: 953-264-56-53 / Regon: 341627025
telefon: +48 601-164-974
e-mail: k.bebyn@bwj.org.pl

BWJ Nieruchomości Sp. z o.o.
ul. Smoleńska 53, 85-871 Bydgoszcz
NIP: 953-293-92-36 / Regon: 364707192
tel. 607-374-150
email: a.wysocki@bwj.org.pl
Pytania? Wyślij wiadomość